Quatre tallers en l’Urbalab aproparan les noves tecnologies als xiquets en Nadal


•    Els tallers tenen una durada de 10 hores i tindran lloc els dies 27 i 28 de desembre, i 2, 3, i 4 de gener.

•    Ana Penalba i Marta Cháfer han animat als xiquets a participar en les activitats i ha passar uns Nadals diferents.

Gandia. 5 desembre 2012.-
Ana Penalba, consellera delegada d’Ocupació, i Marta Cháfer, regidora d’Educació, han presentat este matí quatre tallers  dirigits al públic infantil d’entre 8 i 12 anys, que tindran lloc en l’Urbalab durant el Nadal. Els tallers tindran una durada de 10 hores cadascun; es realitzaran els dies 27 i 28 de desembre, i 2, 3 i 4 de gener; i són els següents : realització d’un senzill projecte audiovisual com faria un reporter gràfic (de 10 a 12 hores), creació de pàgines web (de 12 a 14 hores), iniciació a la programació amb Scratch –creació d’objectes animats i videojocs – (de 16 a 18 hores), i “Little Community Manager” –fomentar l’ús educatiu de les xarxes socials– (de 18 a 20 hores).

Es tracta de quatre cursos de formació que tenen l’objectiu de desenvolupar la capacitat creativa i actituds crítiques dels xiquets i les xiquetes, mitjançant l’ús de ferramentes digitals i Internet, i al mateix temps, estimular la seua curiositat i l’interès cap a les professions relacionades amb les noves tecnologies, com són la de dissenyador de pàgines web, reporter gràfic, programador de videojocs o community manager.En estos cursets es realitzaran projectes de treball senzills i s’intentarà ensenyar als menors a aprofitar el potencial i els coneixements que els oferixen les noves tecnologies, ja que, com mostren diversos estudis europeus, les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació) contribuixen a estimular i desenvolupar les capacitats cognitiva, emocional i creativa dels xiquets, com ha informat Ana Penalba. Per tant s’ajudarà als participants dels cursos a desenvolupar pràctiques responsables de navegació per la xarxa, i a no ser vulnerables front als continguts inadequats que puguen trobar a Internet, que és “el que preocupa molts pares”, com ha afirmat la titular d’Ocupació, que ha afegit que és “molt important saber com els més menuts empren Internet, com aprofiten tot el seu potencial per a aprendre, i com poden millorar-lo”.

Ana Penalba també ha afirmat que és una “bona oportunitat, ja que és una forma molt divertida de passar les vacances en Gandia, i en Urbalab sempre s’aposta per les noves tecnologies i l’educació dels nostres xiquets”

Marta Cháfer també ha coincidit en la idea de que és “una de les millors maneres de passar el temps lliure d’este període vacacional”, on els alumnes aprendran a utilitzar d’una manera “responsable i divertida” les noves tecnologies.

La regidora d’Educació, a més, ha dit que s’ha informat a tots els centres educatius de la ciutat, tant públics com privats i concertats, d’estes activitats, i ha animat als xiquets a que s’apunten, ja que aprendran molt de forma lúdica i en Nadal passaran “una estona molt divertida”.

A més d’estos tallers especials dirigits als xiquets, en Nadal l’Urbalab també oferix “píndoles informatives” per als adults, que seran: creació de muntatges fotogràfics divertits i de calendaris; com comprar regals per Internet; utilització de l’Skype, felicitacions amb Audacity (podcast nadalenc); edició i compartició de vídeos en

Youtube i Vimeo; i com millorar l’àlbum fotogràfic familiar. Tots estos cursos són de dos hores, menys els dos últims que s’impartiran en 12 i 10 hores, respectivament.

A banda de l’oferta de Nadal, Urbalab continua amb la seua tasca habitual de formació, orientada a l’aprenentatge de competències digitals, amb cursos d’iniciació a la informàtica i Internet, xarxes socials, seguretat en la xarxa, disseny gràfic o edició d’imatges, entre altres.

Els cursos són totalment gratuïts, ja que són finançats per l’Ajuntament de Gandia i el projecte Urban. Els tallers dels xiquets tenen un límit de 40 inscrits cadascun. La resta de la informació, i la inscripció es fa a través de la web www.urbalabgandia.com , o a l’Urbalab, de 15 a 21 hores.

Entrada

Registrate!

Información de la cuenta
Signos de puntuación no permitidos.
Todos los correos del sistema se enviaran a esta dirección.
Proporcione una contraseña para la cuenta nueva en ambos campos.
Datos Personales
Vd. consiente que "Guia de Comercio Local de Algemesí" utilicen sus datos personales de conformidad con la POLÍTICA DE PROTECCIÓN DE DATOS. En aplicación de la Ley 34/2002 de SSI y Comercio Electrónico, le comunicamos que sus datos podrán ser utilizados para el envío de comunicaciones comerciales por correo electrónico o cualquier otro medio.
CAPTCHA
Verificación de usuario físico.
CAPTCHA de imagen
.